uitgaan, sporten en gewoon werken
Door: nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
07 September 2007 | Suriname, Paramaribo
Ik heb me nu bij Betheljada maar even achter de computer verstopt om een stukje te typen, werkt beter dan het internetcafe. Zit nu dus al op de plek van de directeur :-)
Allereerst begin ik er even mee om Yvonne (mijn schoonzusje) te feliciteren, ik had geprobeerd om gisteren op allerlei manieren felicitaties over te brengen maar het luktte niet helaas maar nu alsnog!
Nu hier in Suriname; het word hier alleen maar leuker en gezelliger, voel me hier steeds meer thuis en op mijn gemak. Na het werk kwam onze huisbaas een hondje brengen, een puppy, dit hadden mijn huisgenootjes vorige week al gevraagd en ik vond het wel prima, hij heet Boomer en houd ons 1/2 jaar gezelschap. Ben dinsdagavond zoals jullie konden lezen op stap geweest, het werd alleen niet la caff maar het terras bij 't Vat. Dit is een cafe/terras waar zich veel Nederlandse studenten zich bevinden midden in de stad. Zoals een aantal wel weten had ik al een poosje contact met Elise (zij werkt hier een jaar in het academisch ziekenhuis, moet nu nog 1/2 jaar) zij is ook even naar 't Vat gekomen met Sylvano (haar vriend) was gezellig. Zo leuk als ik Boomer overdag vond, viel het 's nachts tegen met al het gehuil en geblaf.
Woensdag eigenlijk alleen maar gewerkt en hier wel allemaal indrukken natuurlijk opgedaan, wat me wel heel erg opvalt is dat ze hier erg weinig materialen hebben wat varieerd van kleding, linnengoed tot knutselspullen/
speelgoed. Ik heb het idee dat de bewoners wel gelukkig zijn maar dat er wel spullen missen om hen te vermaken.
Gisteren ben ik 's avonds met Nienke (woont hier in de straat) wezen sporten. In de straat zit een sportschool dus ons maar ingeschreven voor kick en fun 2 keer per week. Ik dacht dat ik best wel conditie had maar het tegendeel is bewezen was echt onwijs moe naar 1 1/2 uur sporten dus daarna nog even wat met Nienke en haar huisgenootjes gedronken, gedoucht en lekker gaan slapen.
Zoals ik hier boven al schreef zit ik nu op Betheljada, ga even zelf eten en daarna de bewoners eten geven. Ben benieuwd wat ik nu krijg en of ik het lust.
veel liefs Nienke
07 September 2007 - 15:32
Miriam:
Fijn om te lezen wat je zoal mist in het huis. Ik heb vanavond personeels BBQ in Oranjestein en ga linnengoed, speelgoed en knutselspullen voor je scooren. Dit gaat dan de 27ste mee als ik jou kant op kom.
De meiden hier hebben nog wel wat kleren liggen wat te klein is. Maat 92 en maat 140. heb je daar wat aan?
Groeten Miriam. -
07 September 2007 - 16:29
Liza:
Hey lieve schat,
Wat goed om te horen dat je het naar je in hebt!
Enne leuk he zo'n pup?? hihihi
Ik stuur je vanavond even een uitgebreide mail ik heb eindelijk even wat tijd voor mezelf!
Heel veel liefs Liza -
07 September 2007 - 16:31
Yvonne:
Hey nienke,
jammer dat het op een andere manier niet gelukt is, maar vind het ook heel leuk om het zo te lezen.
liefs Yvonne -
07 September 2007 - 16:32
Monique:
Hoi Nienke,
leuk dat je nu al verschillende contacten daar, naast het werk, hebt.
Doe maar goed je best met sporten, kan je als je terug komt lekker bij Dorestad Dolphins komen zwemmen.
Met Miriam had ik al afgesproken dat we ervoor gaan zorgen dat haar koffer tot aan de nok vol moet met spullen voor de kinderen daar. Gaat goed komen!
liefs en groetjes Monique -
08 September 2007 - 05:52
Annelies:
Hoi Nienke,
Het is wel heel leuk om deze berichtjes van jou te lezen. Dan weten we ook eens hoe het aan de andere kant van de wereld eraan toe gaat. Zoals Miriam en Monique al schrijven. Regelen we wat spullen die jij daar kan gebruiken. We proppen Miriam helemaal vol. Die moet maar weten dat ze naar Suriname gaat.
Het smsen gaat prima heb je berichtje goed ontvangen. Verder veel succes en houd je conditie maar goed op peil.
Groetjes
Annelies -
08 September 2007 - 20:53
Danielle:
he Nienke,
leuk te lezen dat je het zo snel naar je zin hebt daar. Wat voor hond hebben jullie nu. geef hem maar een aai en een knuffel van mij.
veel liefs Danielle
09 September 2007 - 07:47
Gerdien:
Hee zusje!
Het is goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt. Heerlijk dat je al na een week zegt dat je je thuis voelt. Snel gaat dat het als je gewoon meewerkt met de plaatselijke bevolking. Leuk dat je ook bent gaan sporten.
Ik zal ook eens gaan praten op school of er mogelijkheden zijn voor materialen. Kijken wie die dan mee kan gaan nemen!
Leuk dat er ook al foto's opstaan!
Ik ga ook eens even kijken of me dat gaat lukken, want wij hebben er ook heel wat gemaakt.
Geniet van je weekend mevrouw de directeur! Hoop dat de hond al een beetje doorslaapt.
Tot snel.
liefs Gerdien en ook van Sanne natuurlijk.
xxx -
09 September 2007 - 11:42
Yvonne En Evert:
Wat leuk dat de foto's erop staan. Zet je binnenkort ook foto's erop van je huis enzo. we zijn erg benieuwd hoe het eruit ziet. Je eerste week zit er al weer op. nog maar 25 te gaan....
veel liefs evert en yvonne -
10 September 2007 - 12:55
Patricia:
Heey Nienke!!
Leuk om te lezen dat t goed met je gaat en dat je al aardig wat contacten hebt daar. Meeno komt morgen naar suriname en neemt kleding mee voor de kids daar.
kijk ff op je mail voor het adres van zn hotel en telefoon nummer, kan je t daar op pikken.
18 Sept vliegt hij weer terug dus tot dan heb je de tijd, je moet hem maar ff bellen om een afspraak te maken.
Alvast veel plezier ermnee.
Liefs en groetjes patricia. -
11 September 2007 - 13:21
Suzanne:
wat leuk die foto's zeg!! Zijn wel schatjes zeg. En ook wel aanhankelijk zeker?? Zo te zien aan de foto van chenelva, jij en sharita. Hopelijk komen er nog veel meer foto's op je site, vind ik leuk. Heb je een beetje een indruk hoe het er daar uit ziet. Het ziet er wel heel anders uit dan in Nederland, ook op de groepen kwa meubels enz, of niet?. Hoe oud zijn de kinderen, en wat is hun ontwikkelings niveau?
Wat leuk zeg een puppy! Gaat dat goed?? Hoor je hem snachts nog?? dan moet je hem zeker ook gaan uitlaten?
leuk dat je er ook al leuke mensen hebt ontmoet. Is wel zo gezellig voor je, want alleen uit ga je ook niet naar een cafe!! Nu kan je mooi met anderen leuke gezellige dingen doen. En sporten, toe maar... je komt nog sportief terug,hihi. Maar ook wel goed voor je rug natuurlijk om dat bij te houden.
En hoe is het eten tot nu toe??
Ben je al naar Parimaribo stad geweest??
En wat heb je verder gedaan?? En hoeveel dagen werk je, en is dat wekelijks hetzelfde?
Zal nog even wat vertellen over hier. heb je weer wat te lezen. Het weer is vandaag bewolkt, maar droog! Rond 19 graden.
Met Lars gaat het goed. Hij is verkouden alleen, maar daar hebben we nu neusspray voor, dus hopelijk is dat snel over.
Morgen gaan we ons nieuwe kitten ophalen, wel zin in, weer zo'n deugnietje in huis. Ben benieuwd hoe onze andere kat reageerd, en hoe hij op Lars reageerd.
Spreek je volgende keer weer.
groetjes suus
11 September 2007 - 15:55
Gerdien:
Hee zusje,
Leuk die foto! Het drukt direct de hele sfeer daar uit. Vind het wel bijzonder dat zo'n foto al na 1 week gemaakt kan worden. Het lijkt net of je er al langer bent. Bijzonder!
kus van je zus. -
11 September 2007 - 16:49
Marinda:
hallo nienke
ik lees dat je het er erg naar je zin heb.
werk niet te hard en geniet er van
groetjes marinda