het hoogste punt
Door: nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
23 September 2007 | Suriname, Paramaribo
Zondag rustig aan gedaan, bijgekomen van het uitgaan zaterdagavond. Helaas is zondag wel Tigri overleden, hij had waarschijnlijk gif van een kikker binnen gekregen. Moest toen hij begraven was even denken aan mijn broertje en hij weet wel waarom ondertussen ;-)
Maandag eerst gewerkt en 's avonds met Leonie en Shira naar 'Indofair 2007' geweest. Dit is een markt met indonesische en javaanse spullen waar ook gedanst en gezongen werd. Was leuk om te zien en alvast een start gemaakt met het kopen van souveniers.
Dinsdag was er op Betheljada een sollicitatiegesprek met iemand die een agogische opleiding gedaan heeft, zij wil graag ervaring opkomen doen dus beetje een stage-idee. De vraag van Monika is nu aan haar en mij om de eigen opleiding van Betheljada opnieuw te bekijken en i.p.v. alleen theorie ook praktijk erin te verwerken. We gaan hier maandag mee beginnen. 's Avonds weer wezen sporten, het is steeds beter vol te houden.
Woensdag alleen lekker gewerkt, de hoofdzuster vroeg of ik mee ging zwemmen met de kinderen. Dit wilde ik wel lleen had ik geen zwemkleding mee dat was volgens haar geen probleem zij hadden nog wel wat. Nou echt niet dat ik dat aan ga trekken :-P er komen nog genoeg woensdagen en zorg dan wel voor mijn eigen spullen. 's Middags stonden ze ineens in de keuken van de groep vis schoon te maken, want dan hoefde ze dat thuis niet meer te doen?! Het was leuk om te zien hoe ze dat deden maar het stonk enorm.
Donderdag was het feest bij Betheljada, het hoogste punt van de nieuwbouw is namelijk bereikt. Dit betekent dat alle kinderen naar beneden zijn gebracht, de tv en de pers kwam. Er werden bloemen gelegd op de eerst geplaatste dakplaat door Monika. Wel erg leuk om hierbij aanwezig te zijn. Tenslotte 's middags nog even met Monika gepraat en zij vind dat ik me binnen Betheljada erg snel heb aangepast en 'geintegreerd'
Vrijdag eerst gewerkt en 's avonds met Lena, Vicky en Aida (belgische meiden uit andere huis) wezen kijken bij salsales bij Broki. Helaas konden we niet gelijk beginnen doordat deze beginnerscursus al bijna klaar is, wij gaan 2 oktober beginnen. Daarna even naar huis geweest om te eten en toen ben ik terug naar Broki gegaan voor een karaoke-avond waar Sabine ook zou komen.
Zaterdag ben ik met Vicky, Aida, Lena, Tjitra en haar zus en neefje dolfijnen wezen kijken. We vertrokken vanuit Leonsberg waar we de Surinamerivier opgingen. Na een stuk varen kwamen we bij het einde van de rivier, het begin van de zee en hebben dolfijnen gezien! Ze kwamen echt heel dichtbij onze boot. Daarna bij Braamspunt in de zee gezwommen waarna we via de Commewijne plantage's terug vaarde naar Leonsberg. 's Avonds gegeten bij Marloes, Sabine en Petra die ik gisteravond heb leren kennen bij salsa.
Vandaag eigenlijk weinig gedaan, thuis opgeruimd en straks uiteten met mijn huisgenootjes en nog even wat drinken met Elise.
Nou tot het volgende bericht maar!
Heel veel liefs uit het warme Suriname!
Dikke kus Nienke
24 September 2007 - 03:56
Petra En Miriam:
Hallo,
Wat leuk weer om te lezen. Petra heeft mij net uit bed gebeld en nu hebben we samen 3 uurtjes nachtdienst. Gelukkig de mail gechect dus kunnen wij even van jou verhaal genieten. Heel veel geluk, zon en geniet met volle teugen.
Van Petra: Leuke foto's, goed dat het fijn met je gaat en hou je taai.
Van Miriam: tot donderdag!!! Ik heb er echt zin in!!! -
24 September 2007 - 12:16
Ilona:
Hoi,
Als ik al je berichten lees, heb je het volgens mij goed naar je zin. Klopt het dat ik je op een foto tegenkwam in het Dagblad Suriname, in een berichtje over het hoogste punt? Pas maar op, ben je eerst beroemd in OS en dan nu: Nienke ..... wereldberoemd in heel Paramaribo. Groetjes, Ilona -
24 September 2007 - 14:54
Gerdien:
Hee 'skatje' (zeggen ze dit nog steeds zoveel daar?)
Leuk weer een verhaal!! Hoorde van pap en mam dat ze je gister weer 'gesproken' hadden. Leuk!
Veel plezier met Miriam! Denk dat jullie het zeker leuk gaan krijgen.
Leuk salsales! Blijf genieten.
Tot snel maar weer!
Ik ga nu klussen in Utrecht. Ben nu nog op school.
dikke kus van je zus. -
24 September 2007 - 17:41
Annelies:
Hoi,
Leuk joh, de stukjes die je schrijft. Ben vandaag terug gekomen van vakantie en heb even lekker je stukjes zitten lezen. Leuk joh om ons zo op de hoogte te houden. Volgens mij vermaak je je wel. Heel veel (werk)plezier en tot je volgende bericht. -
26 September 2007 - 06:25
Annelies:
Hoi Nienke,
Leuke berichten heb je er weer opgezet. Buiten de hond natuurlijk, zielig. Jij vermaakt je prima zie ik wel. En je doet er vanalles. Geniet er van. En ik zou zeggen veel plezier van de week met Miriam die heeft er erg veel zin in.
Groetjes van de andere Annelies -
26 September 2007 - 15:59
Thea (ja, Die Weer):
als ik zo al je berichten lees, dan vraag ik mij af of je daar ook nog werkt!!
maar genieten mag ook. is het wel zwaar werk? ik bedoel dat positief. wat doe je zoal op een dag? hoelaat begin je en hoelang duurt die dienst dan?
ben erg benieuwd daar na. mochten ze nog iemand nodig hebben, in de linnenkamer, dan bel je je mij maar. het is de vraag hoe ik kom, want vliegen hou ik niet zoveel van.
groetjes en geniet lekker verder, ik lees wel. -
27 September 2007 - 14:48
Joline:
Nichtje!
beetje raar einde van ons msn-gesprek laatst. Sorry daarvoor!
Hoe is het met je? Gaaf man van die dolfijnen, is weer es wat anders dan het dolfinarium hé?!
Als je straks nog es terug komt, moeten we samen maar es gaan salsa dansen! Kun jij me mooi de fijne kneepjes leren! hihi
liefs...
27 September 2007 - 20:37
Monique:
Hoi Nienke,
wat een belevenissen weer!Je maakt wel van alles mee, hoor!
Heb je foto's van de dolfijnen?
geniet van het bezoek van Miriam! Als het goed is, is zij nu bij je. Veel plezier samen!
groetjes Monique -
03 Oktober 2007 - 08:21
Liza:
Hey Nien,
Wat maak je toch een stoere dingen mee!!
Wat fijn voor je dat Monika vind dat je het goed doet. Ik had natuurlijk niet anders verwacht!!!
En dolfijnen gezien.....wat fantastisch!
Kus Liza
(ik stuur je snel een uitgebreide mail!)