Reis door Guyana ter land, ter zee en in de lucht
Door: nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
14 November 2007 | Guyana, Georgetown
Officieel bevind ik me alweer in Paramaribo maar dit bericht komt helemaal in het teken van Guyana te staan want ja daar heb ik de afgelopen 5 dagen doorgebracht.
Donderdagochtend begon ons grote avontuur, ik heb met de taxi Barbara opgehaald en daarna richting Sun & Forest (het reisbureau) waar Sergio (de gids) al op ons stond te wachten. Eenmaal in de bus onze reisgenoten opgehaald, 2 echtparen die hier vakantie vierde. Toen kon de rit beginnen we gingen via Groningen en Wageningen naar Nickerie waar we Divali hebben meegemaakt, dit is het lichtjesfeest van de hindoestanen. Daarna lekker met warm! water gedoucht, echt heerlijk na ruim 2 maanden koud water, en heerlijk gaan slapen.
Vrijdag hebben we voornamelijk gereist, eerst een stukje gereden en toen op het veer, we verlieten Suriname en stapte ongeveer een half uur later Guyana binnen. Echt een heel ander land, nog armer dan Suriname, hier worden de middelen nog met paard en wagen vervoerd. Toen weer een stukje rijden, onderweg picknicken langs de weg en weer op het veer op weg naar Georgetown. Daar aangekomen naar het hotel en helaas konden we niet gelijk de stad even in want Guyana is een stuk minder veilig dan Suriname. Dus in het hotel gegeten, nog even gepest en maar gaan slapen.
Zaterdag was de mooiste dag van de hele tour, we zijn namelijk bij geweldige watervallen geweest! Ik kan natuurlijk schrijven hoe geweldig ze waren maar kijk ter zijne tijd maar naar mijn foto's dan zullen jullie het zelf kunnen ontdekken! We gingen er vanaf Georgetown met een heel klein vliegtuigje heen, de gids mocht niet mee want anders waren we te zwaar, maar geen probleem daar was een andere gids. Nou we vlogen door de regen dus turbulentie, kan jullie vertellen dat dit in zo'n toestel toch een stuk minder lekker voelt. Uiteindelijk was het allemaal snel vergeten want we hadden een geweldig uitzicht. Na een wandeltocht waarin we 4 uitzichtspunten aandeden vlogen we weer een stukje richting Georgetown maar we stopte bij een resort; genaamd Bakanara Island. Nou echt heel luxe allemaal en je kon er heerlijk zwemmen in de rivier. Ik wilde heel graag zwemmen dus na een deal met Barbara maar met kleren aan de rivier in :-) Na het zwemmen lekker gedoucht en even gehangmatteerd en daarna met Barbara en Sergio gekaart.
Zondag na het ontbijt eigenlijk alleen maar lekker gezwommen en 's middags de hele middag zitten kaarten. Eigenlijk zouden we 's middags terug naar Georgetown maar na wat bellen door Sergio was er snel geregeld dat we er een nachtje langer konden blijven en de volgende ochtend om 9.00 uur werden opgehaald door de boot. 's Avonds weinig bijzonders gedaan. Nog wel een film gezien over Guyana maar ja een deel daarvan hadden we al live gezien.
Maandag werden we zoals ik al schreef om 9.00 uur opgehaald en na ongeveer een uur varen en een uurtje rijden kregen we nog een kleine tour door Georgetown, na onze lunch en souveniers gekocht te hebben gingen we op weg naar het vliegveld waar heel raar na het inchecken op het scherm stond dat het vliegtuig naar Paramaribo al vertrokken was....Ja daar sta je dan in Guyana, nou ja gelukkig was het een foutje. Met een beetje vertraging en even wachten op Zanderij i.v.m. ons rare visum was ik om negen uur weer op de Mozartstraat waar een nieuw huisgenootje wachtte, Aida, een belgisch meisje wat eerst in een ander huis woonde maar nu ons gezelschap gaat houden. Nog heel even met haar zitten kletsen maar daarna mijn spullen opgeruimd, weer koud gedoucht en heerlijk gaan slapen.
Vanochtend moesten we nog even naar buitenlandse zaken voor ons visum, dus ons Guyana avontuur is helaas weer ten einde. Ik moet zeggen dat ik vanochtend wel weer heeeel veel zin had om te werken en ik het weer leuk vond om al "mijn kids" weer te zien.
Heel veel liefs en bedankt voor alle leuke en lieve reacties elke keer weer!
Nienke
14 November 2007 - 07:48
Martijn:
Zozo dat was weer een heel avontuur.. Ben wel een beetje jaloers af en toe als ik lees hoe je het daar hebt.. Zit ik hier maar een beetje achter mijn computertje op kantoor te suffen.
Xx Martijn -
14 November 2007 - 09:08
José:
Hey Meis,
Jeetje, leuke trip zo te lezen! Goed zeg dat je dit soort dingen ook doet tussendoor! Gelijk heb je, je bent nu daar en kunt maar het beste zoveel mogelijk zien!
Edwin en ik hebben trouwens (eindelijk) echt geboekt voor Cuba!
Veel plezier nog en ik wacht vol verwachting op je nieuwe verhaal.
Liefs José
14 November 2007 - 10:39
Miriam:
Hoipiepeloi, ik had de verhalen al op Barbara haar site gelezen en ik vind het echt heel tof wat je allemaal hier doet. Je mag dan het koude douchen niet zo leuk vinden daar..... Laat het een troost zijn dat wij iedere ochtend de autoruiten moeten krabben!!! IJS weet je nog wat dat is? nee.... Niet dat ijs wat je bij Torarica eet, maar het ijs wat 'sm orgens hardnekkig vast zit aan de autoruit!!!
En nog 1 tip.......wees zuinig op je foto's en USB stick. denk aan de slogan gelukig hebben we de foto's nog!!! -
14 November 2007 - 13:46
Suzanne:
He nienke,
Zooo dat klinkt weer avontuurlijk!!! Leuk hoor zo te lezen. En je hebt lekker geshopt aan je foto te zien!! Gaat dat allemaal wel mee naar Nederland?? Past niet in je koffer,haha.
Nou spreek je wel weer op msn.
veel plezier.
groetjes Suzanne -
15 November 2007 - 18:24
Marinda:
hey nienke
wat een reis je heb nu al veel gezien en gedaan ik ben erg beniewt naar de foto´s van je
groetjes marinda
16 November 2007 - 07:31
Gerdien:
Hee zussie!
Wat een geweldige reis!!
Heb nu niet zo veel tijd, dus later meer.
En idd wat al veel mensen schrijven : Wat beleef jij toch veel ivgm 'wij' hier in Nederland...
Geniet van de kids en tot snel.
kus -
17 November 2007 - 07:47
Yvonne En Nico:
Hoi ,
Wat een fantastische trip. Dat koude douchen , dat is echt wat minder. Zou niets voor mij zijn. ben al zo´n koukleun. grtjs ook van de kids en Ton.