all extra time!
Door: Nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
09 Maart 2008 | Suriname, Paramaribo
Tot mijn schrik merk ik dat ik eigenlijk al veel te lang geen berichtje heb geplaatst. Dit betekend zeker niet dat er niks gebeurd is maar dat het allemaal gewoon te leuk en gezellig is hier en ik er dus gewoon geen tijd voor heb ;-)
Nou hier mijn belevenissen weer vanaf de vorige keer, gelukkig houd ik nog steeds een dagboek bij dus hoef ik het allemaal niet van heel lang te onthouden!
Vorige week heb ik vooral heel gezellig op de dagopvang gewerkt. Hier komen elke dag ongeveer 13 kinderen en deze worden gehaald door ons zelf op 4 kinderen na die komen met een andere taxi. Om half 9 ongeveer is iedereen er en krijgen ze ontbijt waarna alle kinderen uit de stoel mogen en er een activiteit word gedaan. Om 11 uur word iedereen verdroogd en krijgen ze de warme maaltijd. Om 14.00 uur start de taxi weer en worden ze allemaal weer bij hun papa, mama of oma gebracht.
Ik ben nu al en aantal keer meegereden om de kinderen thuis te brengen en ik moet zeggen dat ik toch de eerste keer een beetje schrok van waar sommige kinderen leven.
Allemaal zijn ze natuurlijk even lief maar er is een meisje die toch wel een speciaal plekje heeft bij mij, ze heet Ifacia en is 5 jaar oud. Het gezin waar zij in opgroeit komt oorspronkelijk uit het binnenland en wonen hier in de stad echt in houten hutjes. Niet altijd leuk om te zien maar ja die mensen weten niet beter en zullen waarschijnlijk best heel gelukkig zijn met het geen wat ze hebben. Vorige week heb ik Ifacia gebaad en een jurkje van de grote stapel kinderkleding aan getrokken, we konden duidelijk merken dat ze er blij mee was en kon ook gelijk vanaf dat moment mijn naam uitspreken en onthouden! Toch wel heel speciaal maar af en toe ook wel lastig want een groot deel van de dag roept ze me nu en als er dan niet gereageerd word gaat ze heel hard huilen en ja dat moet je bij mij niet doen want dan krijgt zo’n lief meisje toch wel haar zin ;-)
Verder heb ik deze week natuurlijk lekker gespint en zijn we vorig weekend naar een reggae festival geweest, dit wordt hier eens in de zoveel tijd georganiseerd en ben dus maar eens mee geweest. Begreep wel dat de vorige feestjes gezelliger waren maar ja ik heb me vermaakt hoor. Vorig weekend was natuurlijk de datum dat ik thuis zou komen, gelukkig hoefde ik hier nog geen afscheid te nemen maar we hebben wel Rosanne deze week uitgezwaaid, zij is weer verder op reis en ondertussen in Peru! Woensdagavond ben ik met Rohan, Christine en Monika nog lekker wezen eten bij Sarinah, dit was een verjaardagscadeautje voor Rohan en Christine. Zij hadden een waardebon gekregen die eigenlijk maar geldig was tot 1 maart maar ja ik bleef toch nog langer dus kon dit ook even uitgesteld worden.
Afgelopen donderdag hadden we nog een klein bescheiden feestje, de nieuwbouw op Betheljada is namelijk ingezegend. Het is dus af en heel mooi! Er is eerst een kleine dienst gehouden, we hebben als personeel een lied gezongen voor Mente (hij heeft de bouw gecoördineerd) en uiteindelijk is collega Olivia met Josta groep 3 opgelopen vanaf groep 2 dus nu mag het gebruikt worden. Er zullen nog geen nieuwe kinderen opgenomen worden want eerst worden de oude woongroepen gerenoveerd en vrijdag is dus groep 2 naar de nieuwbouw verhuisd. Om de dag af te sluiten zijn we met degene die er waren nog in Surinaamse klederdracht op de foto geweest, dus ik moest ook weer in een pani.
Oja ik ben ook nog maar even een dagje op trip geweest, een dagje met de “Sweet Merodia” wezen varen met Elise en Paulien (vriendin van Elise). Dit is de boot die door schrijfster Cynthia mc Load is opgericht en vaart naar 2 plantage’s, Rust en werk en Frederiksdorp. Onderweg werd er véél verteld over de geschiedenis van Suriname, wel heel interessant maar misschien wel iets te veel om te onthouden. Helaas ging Cynthia zelf gelijk van boord en kregen wij gids Detta mee. Op Frederiksdorp heb ik eindelijk uit een kokosnoot gedronken, best lekker eigenlijk.
Daarna heb ik Elise en Paulien Betheljada nog even laten zien en na de dag afgesloten te hebben met een drankje bij ’t Vat weer richting huis gegaan.
Dit weekend eigenlijk een heerlijk rustig weekend, vanavond lekker Surinaams gekookt met Mara voor het hele huis en daarna thuis zitten kletsen.
Ik wil jullie alvast voor afgelopen half jaar bedanken voor alle lieve berichtjes op mijn site, lieve kaartjes en mailtjes! Echt heel leuk om allemaal te lezen! Ik ga het hier nog wel 9 weken vol houden jullie ook met al die berichtjes en kaartjes (mijn kasten zijn namelijk nog niet vol ;-) ) ????
Heel veel liefs!
Bossi Nienke
10 Maart 2008 - 13:35
Miriam:
Hallo lieve Nienke, ik mis je wel een beetje en ik ben blij dat we elkaar regelmatig mailen, msn-en en noem maar op.
Ik heb alweer een kaartje op de bus gedaan voor je.
Tot horends. -
11 Maart 2008 - 17:47
Marinda:
hey meissie
ik lees dat je het er erg naar je zin heb.Kan je voor mij ook een kokosnoot meenemen lijkt me ook erg lekker
het is nog naar 9weken en dan ben je weer thuis ik mis je wel heel erg en tegen die tijd dat jij weer thuis bent zit ik al in mijn huisje ik krijg 28april de sleutel dus ik hoop als je terug bent wel bij mij lang komt om het te bewonderen hoe het er uit ziet
je krijgt de groetjes van stephan die zit nu met de boot in afrika bijna dus erg warm
een hele dikke kus marinda -
13 Maart 2008 - 12:43
Danielle:
hoi Nienke, Ja ik ben er weer. was even veel bij lezen, maar ben nu geloof ik redelijk bij. Als je over 9 weken thuis komt dan kom je gezellig maar eens bij op de bank ploffen en kletsen we weer goed bij. kun je gelijk mijn huisje bekijken.
veel plezier.
Danielle