Switi Kresneti! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nienke Veenstra - WaarBenJij.nu Switi Kresneti! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nienke Veenstra - WaarBenJij.nu

Switi Kresneti!

Door: Nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

27 December 2007 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal!

Leuke kerstdagen gehad?? Hier wel, wel zonder echt kerstgevoel maar toch heel gezellig. Het begon donderdagochtend al met de kerstviering op Betheljada, alle kinderen onder het huis waar ook familie van verschillende bewoners zich had verzameld. Er werd gezongen, het kerstverhaal voorgelezen en uiteindelijk een kerstmaaltijd.
Het begon natuurlijk weer een beetje later als gepland maar ja dat is hier ondertussen al normaal ;-) Wel heel leuk om een aantal familieleden te zien en te spreken want in de periode dat ik hier ben ben ik ze nog niet zo veel tegen gekomen helaas.
Na de kerstviering kreeg het personeel allemaal hun kerstpakket en een envelop en waren ze natuurlijk heel gelukkig. Uiteindelijk waren er maar 2 collega's niet gekomen.
's Avonds moest dit natuurlijk gevierd worden en ben ik met Xamara, Christine, Carmelita en Nienke nog wat wezen drinken aan de Waterkant.

Vrijdag gewoon gewerkt, wel opgehaald want had ondertussen al zoveel kleding gekregen dat ik mijn koffer al een keer kon vullen en het niet meer in mijn kast pastte, bedankt allemaal! 's Avonds kennis gemaakt met de ouders van Elise. Met hen wat gedronken bij 't Vat en verder weinig bijzonders gedaan.

Zondag was ik uitgenodigd voor een verjaardag van een collega (Carmelita) dus met de taxi op pad. Het duurde even maar uiteindelijk toch haar huis gevonden en een leuk feestje meegemaakt met natuurlijk eten in overvloed, zo erg zelfs dat ik nog roti meekreeg want ja je visite laat je niet met lege handen vertrekken.

Ik heb zelf bedacht dat ik kerstvakantie had vanaf maandag dus niet zo heel veel bijzonders gedaan. Wel even op Betheljada geweest om te vragen hoelaat en waar er een kerkdienst zou zijn dus ik werd rond 18.00 uur opgehaald om naar Lelydorp te gaan naar een heel klein kerkje, er zaten maar 30 mensen denk ik maar de kerk was vol. Daarna ben ik afgezet bij een andere kerk en ben ik met een aantal stagiaires naar een echte nachtdienst geweest waar echt al een heel toneelstuk werd opgevoerd. Uiteindelijk waren we om 24.00 uur thuis.

Eerste kerstdag ben ik gewoon hier naar de kerstdienst in de stad gegaan en verder beetje thuis gezellig gedaan. 's Avonds hadden we een feestje met allemaal studenten met een diner. Nou ja misschien hadden we ons er teveel van voorgesteld want een echt kerstdiner had ik anders verwacht maar ok uiteindelijk was het best gezellig.

Tweede kerstdag verder weinig gedaan overdag maar 's avonds werd dat kerstdiner zeker goed gemaakt! We zijn met z'n 10-en bij De Waag wezen eten waar een lopend buffet was echt in een woord geweldig! We waren allemaal nog best een beetje moe van het feest ervoor maar al met al een heel gezellig diner gehad met live-muziek.

Vandaag had ik nog een dagje vrij maar morgen maar weer even kijken op Betheljada en dan morgenavond een bruiloft.

Voor nu allemaal een hele goede jaarwisseling gewenst en tot volgend jaar!

Heel veel liefs

Nienke

• 28 December 2007 - 08:44

Annelies:

Hoi Nienke,
    Het blijft leuk je berichtjes te lezen. Fijn dat je het zo naar je zin blijft hebben.
    Bijzonder dat kerstfeest in de warmte. Maar ook bij jullie houden ze met kerst van veel eten.
    Volgens mij doe jij niets anders dan feesten en uitgaan!
    Ik wens je een hele goede jaarwisseling en doe het rustig aan in het nieuwe jaar.
    en tot het volgende bericht.

Annelies B.

• 28 December 2007 - 12:01

José:

Fijn dat je het leuk hebt gehad!
    Alvast de beste wensen voor 2008. Blijf lekker genieten daar!

• 28 December 2007 - 17:37

Miriam:

Leuke foto van de kerstboom ;-)
    Ik krijg veel reacties op het verzamelen van geld voor Betheljada.
    Ik wil daarom gelijk nog even gebruik maken van deze site.
    OPROEP:
    Stort een klein bedrag (groot bedrag mag ook :-) )naar Stichting vrienden van Betheljada te Tollebeek. onder vermelding van Nienke Veenstra.
    Nienke mag dit geld dan besteden ten
    behoeve van Betheljada!!!

Fijne jaarwisseling en we lezen je weer in 2008.

Dikke knuffel van ons allemaal.:-)

• 28 December 2007 - 20:51

Zus Uit Nederland:

hihi!

Hoe is het zusje?
    Wat een leuk verhaal weer!
    Kerst hier was ook leuk!
    Pappa heeft geboekt! Echt heel goed. Ben benieuwd hoe oom Sieb het daar gaat vinden.
    Heb je veel kerstkaarten gehad?
    Dag lieve meid.
    Denk aan je!
    Ook veel liefs van Sanne.

dikke kus

Gerdien

• 28 December 2007 - 21:13

Antoinet:

hoi nienke
    ook weer eens een berichtje van mij, ik volg wel wat je allemaal doet, maar reageer weinig. maar met 2008 voor de deur wil ik je toch even alle goeds wensen voor het nieuwe jaar
    groetjes antoinet

• 29 December 2007 - 07:30

Miriam:

stom-stom-stom :-(
    Vergeet ik het giro nummer te vermelden!!!!
    Postbanknummer 2981264
    t.n.v. Stichting vrienden van Betheljada te Tollebeek.

• 29 December 2007 - 11:33

Suzanne:

He Nienke,

Leuk om weer van je te lezen! Leuke foto's ook weer.
    Spreek je snel weer op msn.
    Ik wens jou alvast een heel goed en mooi 2008!!

Suus en knuffeltje van Lars

• 29 December 2007 - 15:28

Marinda:

hey nienke

een goede jaarwisseling voor 2008

en veel plezier op de bruiloft groetjes marinda