vrijwilligerswerk....? Het lijkt wel vakantie!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nienke Veenstra - WaarBenJij.nu vrijwilligerswerk....? Het lijkt wel vakantie!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nienke Veenstra - WaarBenJij.nu

vrijwilligerswerk....? Het lijkt wel vakantie!!!

Door: nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

15 Oktober 2007 | Suriname, Paramaribo

Lieve allemaal,

Hoe gaat het met jullie allemaal? Ik vind het leuk om al die reacties op mijn site te lezen en te merken dat ik zeker wel gevolgd word.

Tijdens het eerste gesprek met Monika 6 weken geleden zei zij dat ik vooral ook moest genieten hier en alles moest meemaken nou dat advies maar eens opgevolgd ;-)

Dinsdag zijn we (Barbara, Marije, Petra en ik) officieel begonnen met salsa dansen. Ik was al een aantal keer wezen kijken maar nu mocht ik ook echt meedoen! Was heel leuk en we moeten al heel snel over 6 lessen ofzo officieel afdansen dus jullie horen het wel. Na het salsadansen met z'n 4-en wezen eten bij het pannenkoekenhuis waar nog 3 andere (Jerrol en zijn ouders) zaten die hier op vakantie waren en met Petra en Marije op trip waren geweest. Daarna lekker naar huis gegaan en gaan slapen.

Woensdag voor het eerst wezen zwemmen met 3 kids van Betheljada, echt heerlijk! Je merkt echt dat iedereen daarvan lekker ontspant en echt een stuk rustiger word. 's Middags bij Lucia en Johan, Inge en Carla wat gedronken. De dag dat ik Miriam op ging halen stonden Lucia en Johan ook op Zanderij op Inge en Carla op te halen en zodoende met hen in gesprek geraakt. Johan heeft vorig jaar een beroerte gehad en stond nu op zijn dochter (Inge) te wachten. 's Avonds is Barbara op visite geweest. Zij en Mark hebben me even helpen met verhuizen naar een andere en grotere kamer. Daarna naar Millenium geweest waar Sylvano, Jerrol, Marije en Petra ook waren. Was erg gezellig en lag pas rond 6 uur in mijn bed.....Dus de volgende dag eerst maar lekker uitgeslapen, was om 10 uur wel alweer op Betheljada omdat er een docent van de opleiding zou komen, alleen was zij vroeger gekomen...jaja dat kan ook in Suriname :-P maar toch nog iets van het gesprek mee kunnen maken.

Donderdag na het werken even bij 't Vat gezeten met Barbara, daarna naar mijn huis gegaan samen, roti wezen eten en spullen gehaald bij Barbara thuis want 's avonds met een heel stel afgesproken naar Uptown te gaan (hier kun je elke donderdag van 11 tot 1 salsa dansen), het was namelijk de laatste avond dat het open was. Wel weer op tijd naar huis gegaan want we waren allebei erg moe.

Vrijdag was ik uitgenodigd door Johan en Lucia om mee te gaan naar White beach, Barbara is uiteindelijk ook meegeweest. Ik had natuurlijk met Miriam een hangmat gekocht dus daar lekker in gelegen, bijkomen van een toch wel erg vermoeiende werkweek ;-) 's avonds zijn we met hen meegeweest naar familie, zij hadden namelijk feest, het einde van de ramadan. Het was in Lelydorp en de hele straat was verlicht, het was net kerstfeest in Nederland met al die lampjes. Daarna zou ik met Sylvano, Elise, Jerrol en Barbara op stap maar ik was zo moe dat ik maar niet meer ben gegaan. Wel nog even met Mark en Jerrol bij ons thuis wat gedronken en daarna lekker gaan slapen.

Zaterdag 's ochtends eerst Boomer in bad gedaan en daarna samen met Barbara gaan zwemmen bij hotel Residence Inn. 's Avonds met Anne en Mayke uiteten geweest, zij gaan van de week nog op trip en gaan dan al snel weer terug naar Nederland, alweer bij het pannenkoekenhuis gegeten en daarna een ijsje bij Tangelo (het lekkerste ijs van Suriname ;-p )
Daarna thuis gedoucht en nog heel even op bed gelegen en toen op weg naar discotheek Zsa Zsa Zsu samen met Elise, Sylvano en Barbara. Toevallig was Jerrol hier ook dus daar nog even afscheid van genomen want zijn vakantie was alweer voorbij en vliegt morgen naar huis.

Zondag weer wezen zwemmen. Toen ik thuis kwam hadden we een nieuw huisgenootje, Dorothea, een duits meisje van 25 wat geneeskunde studeert en hier gaat werken in het ziekenhuis. Ze blijft tot half december. 's Avonds met haar uiteten geweest in de stad en daarna lekker gaan slapen.

heel veel liefs en tot het volgende bericht!
Nienke

• 15 Oktober 2007 - 19:22

Martijn:

Hey Nienke,

Gezellig met mijn zusje gebabbeld hoorde ik ;) Leuk om te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt!

X Martijn

• 15 Oktober 2007 - 19:25

Patricia:

Heey Nienke,
    Zo te lezen lijkt het zeker wel vakantie!
    Lekker uiteten, zwemmen, stappen. Als je het maar naar je zin hebt.
    Succes met je salsa les. wacht op swingende foto's.
    Liefs Patricia

• 16 Oktober 2007 - 08:00

Miriam:

Ik wil niet jokken hoor! Maar word er eigenlijk nog wel gewerkt?
    Tot het volgende bericht, iedere keer weer leuk om te lezen.

ps, de hangmatten liggen hier achter het schot op de zolder......misschien zomer 2008 dat we hem in de tuin hangen???

• 16 Oktober 2007 - 08:28

Annelies B:

Hoi Nienke,
    Ik blijf me verbazen dat jij je al zo ingeburgerd hebt. Als je jou berichten zo leest kan je er goed uitgaan.

Groetjes en tot het volgende bericht.

Annelies B

• 16 Oktober 2007 - 17:15

Marinda:

hey nienke

wat leuk dat je weer aan dansen doet
    ik ben blij dat je het nog steeds naar je zin hebt nog veel plezier

en tot je volgende bericht

groetjes marinda

• 19 Oktober 2007 - 20:47

Patrick:

hej nienke

ik zal ook maar is een reactie plaatsen. kan je zien dat ik het wel lees;-)

groetjes patrick